News
Wie waren de ouders van deze Dogge(n)s?
Sunday, December 22, 2019 1:19 PM

Uiteraard staan er een aantal hedendaagse of enigszins gedateerde personen in de stamboom waar ik slechts beperkte gegevens van heb en dus ook geen gegevens van hun ouders.
Evenzeer zijn er in de 18de eeuw Dogge(n)s waar ik wel een gezin (zonen en dochters) van heb maar tot nog toe geen ouders aan kan koppelen. Soms bestaat er een vermoeden met of zonder aanwijzing uit andere stambomen.
Van de volgende personen heb ik nog geen ouders kunnen vaststellen:

Cornelia Doggen
Maria Cornellisse Doggen
Catharina Cornelisse Doggen
Cornelia Dogge
Helena Doggen
Pieternella Jansen Doggen
Adrianus Doggen
Elisabetha Cornelissen Doggen

Inmiddels heb ik één raadsel dat in het bovenstaande rijtje stond opgelost. Het betrof Joannes Dogge. Zijn vermoedelijke ouders bleken naderhand inderdaad te kloppen. Middels de doopgetuigen van hun kinderen vond ik dat er geen zekerheid geboden kon worden. Na enige jaren zoeken, nadenken en spitten was er nog steeds geen bewijs. Bij zijn huwelijk stond ook dat het met dispensatie (vanwege familierelatie) gesloten was. Hier heb ik mij behoorlijk op blind gestaard. Totdat ik mijn gedachte naar doopgetuigen omdraaide: zijn vrouw, Adriana Hertoghs, bleek 3 keer doopgetuige geweest te zijn bij kinderen van zijn broers en zussen.
Case closed. Op naar de volgende.

Petronella Doggen is de volgende. Zij is getrouwd met Huijbrecht Quick. Hun kinderen hebben als doopgetuigen een aantal van Dalen's. Deze zijn familie van haar stiefvader omdat haar moeder was hertrouwd. In het trouwregister staat dit huwelijk beschreven en ook de vader van Petronella. Via www.stamboomforum.nl heb ik dit vernomen.

Waar heb ik mijn gegevens vandaan gehaald?
Friday, August 7, 2015 5:20 PM

www.online-familieberichten.nl, www.online-graafplaatsen.nl, www.markiezenhof.nl, www.roosendaal.nl/gemeentearchief, www.drenlias.nl, 
www.digitalestamboom.nl, www.denhaag.nl, www.delpher.nl, www.cbg.nl, www.bhic.nl, www.archieven.nl, www.arch.be, www.allegroningers.nl,
www.erfgoedcentrumdiep.nl, www.familieberichten.nl, www.geldersarchief.nl, www.graftombe.nl, www.groenehartarchieven.nl, www.hanleune.nl,
www.hetutrechtsarchief.nl, www.genlias.nl, genealogiedenhelder.nl, www.inmemoriam.be, www.kb.nl, www.leidenarchief.nl, www.mensenlinq.nl,
www.militieregisters.nl, archief.schiedam.nl, www.openarch.nl, www.regionaalarchieftilburg.nl, www.regionaalarchiefwestbrabant.nl,
www.rijckheyt.nl, www.roerstreekmuseum.nl, www.wiewaswie.nl, www.rotjeknor.org, www.salha.nl, www.schiedam.nl, www.familysearch.org,
www.stadsarchief.breda.nl, www.zeeuwengezocht.nl, www.krantenbankzeeland.nl, www.drimble.nl/familie

Niet openbaar
Saturday, May 23, 2015 2:58 PM

Uiteraard zijn er in deze stamboom mensen die niet vermeld worden. Deze levende nazaten worden vanwege privacy-wetgeving niet gepubliceerd. Het totaal aantal vermeldingen bedraagt momenteel 5527. In dit aantal zitten 'n aantal dubbelingen door geboorten, dopen, begravenissen en overlijdens die niet aan één en dezelfde persoon zijn toegewezen of toe te wijzen. Het grote aantal Dogge(n)'s heeft als oorzaak dat ik alle nazaten in mannelijke lijn van de West-Brabantse Adriaen Doggen in kaart breng; bij voorkeur tot op heden!

Het aantal Dogge(n)'s is 1194. Waarvan 653 niet openbaar zijn.

Het aantal Matthe(e)ussens is 113. Waarvan 35 niet openbaar zijn.

Het aantal Bossers is 112. Waarvan 17 niet openbaar zijn.

Het aantal Nijmannen is 90. Waarvan 21 niet openbaar zijn.

Inloggen
Saturday, September 27, 2014 4:55 PM

Als je in wilt kunnen loggen, moet je deel uitmaken van deze stamboom. Geef daarom de namen van je ouders en/of grootouders en eventuele verdere gegevens zodat je de juiste (in verband met privacy-wetgeving) ingang in de stamboom krijgt.

Veel plezier

Andere families Doggen
Saturday, September 27, 2014 7:41 AM

In de loop van mijn onderzoek heb ik gemerkt dat er menig andere families Doggen bestaan.

Naast mijn familie Doggen met West-Brabantse wortels zijn er anderen uit de omstreken van Meppel, Zevenbergen/Klundert, Linkhout/Lummen (België) en Westhoek (België). Het is nog immer een vraagteken of de Dogge(n)'s uit Zevenbergen/Klundert afstammen uit Heerle/Wouw.

Dogge(n)'s in Zeeland en Limburg hebben vrijwel allemaal dezelfde stamvader Adriaen Doggen uit het Westbrabantse.

Via Familysearch ben ik ook achter landen gekomen waar deze naam in families wordt gebruikt. Zoals Engeland, Ierland, Duitsland en Australië. Mijn vermoeden is dat deze weinig met elkaar te maken hebben anders dan die 6 letters. In de Verenigde Staten en Canada zijn er echter wel Doggen's te vinden die uit Nederland moeten stammen getuige het feit dat zij geboren zijn in een plaatsje met duidelijk Nederlandse verwijzing (Holland). Mijn vermoeden is dat dezen uit de familie Doggen uit Meppel en omstreken stammen.

Weer een twijgje gekoppeld Adriana Dogge.
Saturday, August 24, 2013 3:02 PM

Ene Adriana Dogge staat in een trouwregister als voormalig echtgenote van Willem Engelen. Willem van Engelen trouwde met Cornelia Rampaart op 15-05-1796 in Wouw. Welke Adriana was dit?
Met wat zoeken naar overleden Adriana Dogge's in de reeds ingevoerde gegevens bleek er één te zijn begraven op 13-01-1796 te Steenbergen. De gegevens van het trouwen van Adriana met Willem waren niet te vinden in geïndexeerde digitaliseerde gegevens. Na wat zoeken heb ik in het trouwregister van Steenbergen een en ander gevonden. Hieruit bleek dat ze geboren was in Bergen op Zoom. Aangezien er maar één Adriana Dogge in Bergen op Zoom is geboren en de geboortegegevens al in de database stonden was ook dit raadseltje opgelost.

Jongste generaties
Saturday, August 10, 2013 10:29 PM

Ook de jongste generaties Dogge's en Doggen's zijn (deels) vermeld op deze website maar zijn in verband met privacy niet zichtbaar. Wil je weten of jij en je familie vermeld zijn? Meld je dan aan en geef meteen je gegevens door zodat de correcte gegevens staan vermeld en je afstamming ook klopt.

In verband met privacy bleven je gegevens afgeschermd maar kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord het zelf wél inzien. Neven en nichten kun je ook zien.

Voorouders Nijman toegevoegd
Monday, August 5, 2013 5:25 PM

Dankzij Franz Winter van de Ahnenforschung in Rheine (Nord Rhein Westfalen) kon ik een behoorlijk stuk toevoegen in de afstamming van de famlie Nijman.

Vooralsnog zal het uitzoeken van de afstamming van de familienaam Nijman meer voeten in aarde hebben. Van de stamvader Nicolaas Nijman en zijn vrouw Maria Walburger Canters is niets bekend met betrekking tot hun voorouders, anders dan dat de vader van Maria wellicht Walburger Canters heette. Zelfs de geboorteplaatsen zijn niet geheel zeker met respectievelijk Cassel (Duitsland of Noord-Frankrijk) en Donauesschingen of Fanauesschingen of Tonau (Essingen), Wittenberg. Waarschjinlijk zijn ze beiden van Duitse oorsprong, Daar ze getrouwd zijn in 1797 in Delfshaven geeft dat document ook weinig informatie. Zelfs hun geboorte- of doopdatum is, tot noch toe, niet bekend.

Zelfs de naam van de stamvader Nijman zou wel eens Niemand kunnen zijn zoals in het trouwregister staat. 

Er is inmiddels in de richting van Maria Walburger Canters een mogelijke opening gevonden. Het is überhaupt de vraag of hier zekerheid in te verkrijgen is.

Ouders gezocht
Saturday, July 20, 2013 3:28 PM

Van meerdere Dogge's en Doggen's heb ik gegevens maar weet helaas nog niet wie hun ouders zijn. Klik op de naam om de gegevens te zien. Weet je de ouders van:
Jan Dogge, Peter DoggeM.J. (Fien) Doggen en Marijn Doggen

Laat het me hier weten.

Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's
Saturday, July 20, 2013 3:26 PM
Stamboom van de families Dogge(n), Matthe(e)ussens, Bossers en Nijman
Who is online
No signed-in and no anonymous users